ETEN & DRINKEN

Veenhuizen kent vele prachtige historische locaties en op enkele van die locaties in Veenhuizen kunt u zaterdagavond terecht voor een heerlijk diner. Diverse locaties hebben een speciaal menu samengesteld voor het festival. Het enige wat u hoeft te doen is kiezen, een e-mail sturen om een tafel te reserveren en te genieten. Eet smakelijk! P.S.: houd de website in de gaten, want er worden nog meer diner-arrangementen aan deze pagina toegevoegd.

P.S.: MOOI WEER = INSMEREN = WATER DRINKEN 😉
Het belooft zowel vrijdag als zaterdag mooi weer te worden, dat is natuurlijk super fijn. Alle concerten vinden op een binnenlocatie plaats en bij Coco Maria is er een overdekte tent. Drink voldoende water, neem een flesje water mee dat u later weer met water kunt vullen en vergeet niet u in te smeren met zonnebrandcreme. Dan zorgen wij voor de rest!

HET GEVANGENISMUSEUM

Het Gevangenismuseum vertelt verhalen over de gevolgen van normafwijkend gedrag. Verhalen over verpaupering, misdaad en straf. Verhalen die je anders naar vrijheid laten kijken, die je nieuwsgierigheid aanwakkeren en je aan het denken zetten. Tijdens Festival Veenhuizen kunt u op zaterdag 31 augustus genieten van een heerlijk diner in het Gevangenismuseum.

Voorgerechten € 9.50
Courgette roomsoep met gerookte kipfilet en truffelolie
Carpaccio van Drents nagelhout op een bedje van frisse komkommer tomaten salsa
Roergebakken bospaddestoelen met tuinkruiden en rucola

Hoofdgerechten € 19.50
Huisgemaakte spinazietaart met Feta kaas
Zalmmedaillons gebakken met een roomsaus met lente ui
Entrecôte gegrild met een peper-cognac-saus
Gerechten worden geserveerd met passende groente en aardappelen

Dessert € 7.50
Aardbeien Romanoff
In wodka gemarineerde aardbeien met vanille ijs en slagroom

Menuprijs voor dit 3 gangen-festival-menu bedraagt € 32.50 per persoon. De gerechten zijn uiteraard ook afzonderlijk te bestellen.

Locatie
Het Gevangenismuseum, Oude Gracht 1, Veenhuizen


Reserveren
Via e-mail naar info@gevangenismuseum.nl o.v.v. Festival Veenhuizen aanbod, aantal personen, de gewenste tijd en eventueel (dieet)wensen.

HET VERENIGINGSGEBOUW

Als u door Veenhuizen rijdt, valt het u zeker op: het statige pand van het Verenigingsgebouw met een lange oprijlaan en een oeroude rode beuk. Het gebouw dateert uit 1922 en was ooit bedoeld als ontmoetingsplek voor het personeel van de rijkswerkinrichtingen in Veenhuizen. Tijdens het festival serveren zij op zaterdagavond een speciaal menu.

The Fisk Jubilee plate

Voorgerecht
Soep van de dag

Hoofdgerecht
De keuze uit:
– Spare Ribs met diverse sausjes
– Gegrilde zalm met bearnaisesaus
– Kipsaté

Nagerecht
Dessert van de dag

De hoofdgerechten worden geserveerd met passende bijgerechten. Deze plate kunt u reserveren voor een bedrag van € 24,50 per persoon.

Locatie
Het Verenigingsgebouw, Hoofdweg 116, Veenhuizen

Reserveren
Via e-mail naar sales@hetverenigingsgebouw.nl o.v.v. Festival Veenhuizen aanbod, aantal personen, de gewenste tijd en eventueel (dieet)wensen.

KOFFIEBRANDERIJ KOFFIELUST

Tijdens het festival genieten van een heerlijke kop koffie? Dan kunt u terecht bij de Koffiebranderij Koffielust. Deze branderij is gevestigd op de historische gronden van het ‘Ambachtscluster’. Tijdens de lunch kunt u genieten van een heerlijk broodje en op de zaterdagavond 31 augustus heeft Koffielust iets heel bijzonders in petto:

Mosselen in bier
Kom smullen van heerlijke mosselen bereid in bier met mostersaus en heerlijk focaccia brood. Voor € 18,50 per persoon kunt u maar liefst 1 kilo mosselen op uw bord verwachten.

Locatie
Koffiebranderij Koffielust, Oude Gracht 4a

Reserveren
Via e-mail: info@koffielust.nl o.v.v. Festival Veenhuizen aanbod, aantal personen, de gewenste tijd en eventueel (dieet)wensen.

HOTEL RESTAURANT BITTER & ZOET

Hotel Restaurant Bitter en Zoet dankt haar naam aan één van de prachtige gerenoveerde dienstwoningen, waar zich tegenwoordig de unieke hotelkamers bevinden. Tijdens het festival op zaterdag 31 augustus kunt u genieten van een speciaal samengesteld 2-gangen menu.

2-gangen Klassiek-Festival-menu

Dit menu is geheel samengesteld met ingrediënten uit de eigen moestuin, de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen en bijzondere moestuinen in Peest en Zuidvelde.
De opbouw van het menu is gebaseerd op de wisselteelt.
Biologische moestuinen leveren niet altijd perfect gevormde groentes zoals ze in de supermarkt liggen. Maar ook kromme wortelen en bijzonder gevormde bieten smaken heerlijk en dragen bij aan een ‘no-waste’-werkwijze in de keuken van Bitter & Zoet.

Prijs € 29,50 p.p. voor 2-gangen met koffie na, excl. dranken

Locatie
Hotel Restaurant Bitter & Zoet, Hospitaallaan 16, 9341 AH Veenhuizen


Reserveren
Via e-mail naar info@bitterenzoet.nl o.v.v. Festival Veenhuizen aanbod, aantal personen, de gewenste tijd en eventueel (dieet)wensen.

TUINEN VAN WELDADIGHEID

De Tuinen van Weldadigheid is een bedrijf dat drie prachtige takken verenigd: kwekerij van bijzondere groenten, zorgboerderij en recreatie & educatie. In 10 jaar tijd hebben ze de grootste collectie eetbare gewassen van Nederland verzameld. Tijdens het festival op zaterdag 31 augustus kunt u genieten van een heerlijk lunchbuffet:

Lunch met groenten van eigen tuin (vegetarisch)
Soep en/of salade, quiche, biologisch brood en zelfgemaakte tapenades en kruidenboter.

Kosten € 15,-. Aanschuiven tussen 12.00 en 14.00 uur

Locatie
Tuinen van Weldadigheid, Hospitaallaan 48, Veenhuizen

Reserveren
Via e-mail: info@detuinenvanweldadigheid.nl o.v.v. Festival Veenhuizen aanbod, aantal personen, de gewenste tijd en eventueel (dieet)wensen.