TIPS IN EN OM VEENHUIZEN

Tip: combineer je festivalbezoek met een lekkere lunch, een gezellig diner of een van de andere activiteiten in en om Veenhuizen.
P.S.: houd de website in de gaten, want er worden nog meer tips aan deze pagina toegevoegd.
HET VERENIGINGSGEBOUW

Als je door Veenhuizen rijdt, valt het je zeker op: het statige pand van het Verenigingsgebouw met een lange oprijlaan en een oeroude rode beuk. Het gebouw dateert uit 1922 en was ooit bedoeld als ontmoetingsplek voor het personeel van de rijkswerkinrichtingen in Veenhuizen.

Locatie
Het Verenigingsgebouw, Hoofdweg 116, Veenhuizen

 

HOTEL RESTAURANT BITTER & ZOET

Hotel Restaurant Bitter en Zoet dankt haar naam aan één van de prachtige gerenoveerde dienstwoningen, waar zich tegenwoordig de unieke hotelkamers bevinden.

Tijdens het festival kan je in de prachtige tuinen genieten van een hapje en een drankje.

Locatie
Hotel Restaurant Bitter & Zoet, Hospitaallaan 16, 9341 AH Veenhuizen

TUINEN VAN WELDADIGHEID

De Tuinen van Weldadigheid is een bedrijf dat drie prachtige takken verenigd: kwekerij van bijzondere groenten, zorgboerderij en recreatie & educatie. In 10 jaar tijd hebben ze de grootste collectie eetbare gewassen van Nederland verzameld.

Locatie
Tuinen van Weldadigheid, Hospitaallaan 48, Veenhuizen

COCO MARIA

Coco Maria is een gastvrije ontmoetingsplaats op een historische locatie: het oude koetshuis van Veenhuizen. Een prachtig monument dat grenst aan de fundamenten van het voormalige Derde Gesticht. Een plek waar verleden en heden elkaar raken.

Locatie
Coco Maria, Stoomweg 3, Veenhuizen

BIJ DE BUREN

In het voormalig schoolgebouw zal Mariët Meester tijdens het festival rondleidingen geven. Combineer deze rondleiding met een ouderwetsche lunch! Schuif aan in Bij de Buren en geniet van de ‘Meesterlijke’ maaltijd die Marriët’s moeder vroeger maakte: Koloniekost uit de jaren zestig.

Kosten €15,- p.p. (ter plaatse contant af te rekenen). Aanvang lunch 13:30.
Reserveren is verplicht. Reserveer door dit formulier in te vullen. Vragen? Mail naar info@bijdeburen.info.

Locatie
Bij de Buren, Kerklaan 12, Veenhuizen

KOFFIEBRANDERIJ KOFFIELUST

Tijdens het festival genieten van een heerlijke kop koffie? Dan kan je terecht bij de Koffiebranderij Koffielust. Deze branderij is gevestigd op de historische gronden van het ‘Ambachtscluster’.

Locatie
Koffiebranderij Koffielust, Oude Gracht 4a, Veenhuizen

RONDLEIDINGEN DOOR PETER BOS

Meer weten over de geschiedenis van Veenhuizen? Gids Peter Bos neemt je mee langs ruim 100 rijksmonumenten en vertelt je de bijzondere verhalen over het bijzondere (gevangenis)dorp, dat inmiddels zelfs de Unesco Werelderfgoed status heeft. Reserveer een plekje voor de rondleiding via Peters website inveenhuizen.nl.

HET GEVANGENISMUSEUM

Het Gevangenismuseum vertelt verhalen over de gevolgen van normafwijkend gedrag. Verhalen over verpaupering, misdaad en straf. Verhalen die je anders naar vrijheid laten kijken, die je nieuwsgierigheid aanwakkeren en je aan het denken zetten.

Locatie
Het Gevangenismuseum, Oude Gracht 1, Veenhuizen

BIERBROUWERIJ MAALLUST

Gevestigd in een oude graanmaalderij is bierbrouwerij Maallust de uitgelezen plek om te genieten en te onthaasten onder het genot van onze bijzondere bieren, met toewijding gebrouwen.

Locatie
Bierbrouwerij Maallust, Hoofdweg 140, Veenhuizen

KOFFIE- EN THEETUIN ZUNNESCHIEN

Koffie- en Theetuin Zunneschien is een gezellige ontspanningstuin. Geniet van de kronkelende paadjes en leuke zitjes onder het genot van een heerlijk kopje thee of koffie, met cake. Als het wat minder mooi weer is, is er binnen werk te zien van verschillende kunstenaars welke regelmatig in de theetuin exposeren.”

Locatie
Koffie- en Theetuin Zunneschien, Hospitaallaan 2, Veenhuizen

LAMMERT’S HOEVE

Zin in een ijsje, kopje koffie of thee, ice tea of chocomelk? Bij Lammert’s Hoeve ben je aan het goede adres! En je kan er ook nog een lekkernij bij bestellen van Misbaksel, zoals appelkruimel of een brownie.

Locatie
Lammert’s Hoeve, Kerklaan 56, Veenhuizen

TOURIST INFO PUNT VEENHUIZEN

Het TIP (Tourist Info Punt) van Veenhuizen is gevestigd in het oude slachthuis, een Rijksmonument uit 1891, dat met veel zorg is gerestaureerd. Het is de moeite waard er eens binnen te stappen om informatie in te winnen, maar ook om het pand van binnen te bekijken. Veel originele details zijn gelukkig bewaard gebleven. De medewerkers kunnen je alles vertellen over wat er in en om Veenhuizen nog meer te doen is. En ook voor een plattegrond of een souvenir ben je hier aan het goede adres.

Locatie
TIP Veenhuizen, Oude Gracht 40, Veenhuizen