Zonsondergangsconcert door 3VIOLAS

Oranjeblauw, grijspaars of geelgroen. Hoe de lucht precies zal kleuren deze zaterdagavond gaan we meemaken. Maar de Tuinen van Weldadigheid staat volop in bloei, dat is zeker. Een decor dat we even lenen voor een sfeervol zonsondergangsconcert met de 3Violas.

Hessel, Floris en Geerten weten met hun drie altviolen zowel in harmonie als ritme een unieke stijl te brengen. Op het programma veel eigen composities, waarin na jaren van experiment en ontwikkeling de groep hun ware karakter vindt. Ze spelen hun nieuwe album Fauna, dat door de pandemie nog weinig live te horen was. Minimal music, filmmuziek, klassiek en improvisaties vinden daarin hun weg. Bijzonder is ook de muziek die is ontstaan in samenwerking met het “Talking Trees” project; een samenwerking tussen muzikanten, wetenschappers en natuurliefhebbers, waarvoor de trillingen in bomen worden omgezet in muziek. Het onzichtbare zichtbaar maken, de 3Violas blinken er in uit. 

3VIOLAS bewandelt een avontuurlijk muzikaal pad door bestaande stukken uit verschillende muziekgenres – klassiek / pop / minimal / film / elektronisch – minutieus onder de loep te nemen, te deconstrueren en te herschrijven tot eigen arrangementen. 3VIOLAS heeft een markante sound en programmeert zowel eigen composities en improvisaties als de werken van andere artiesten en componisten.

Dag: zaterdag 20 augustus
Tijd: 21:00-21:45
L
ocatie: Tuinen van Weldadigheid
Tickets: €17,50

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Zaterdag 20 augustus
-
Tuinen van Weldadigheid