Openingsavond met Lisa Jacobs, The String Soloists & Club Classique

Op vrijdag 30 augustus waait een Boheemse wind door Veenhuizen. De openingsavond van de tweede editie van Festival Veenhuizen is gewijd aan de muziek van drie Tsjechische grootheden: Suk, Dvořák en Janáček.

Het belooft een bijzondere openingsavond te worden waarbij u wordt getrakteerd op maar liefst 2 concerten in de katholieke kerk en de koepelkerk. In de pauze wisselt u van locatie, zodat u na de pauze van nog een concert kunt genieten op een andere locatie.

Lisa Jacobs & The String Soloists: Boheemse Rapsodieën
De stad Praag ademt literatuur en muziek. Eind augustus laten we de wind uit het Boheemse woud door Veenhuizen waaien. De onvolprezen violiste Lisa Jacobs en haar muzikale vrienden keren terug naar het festival voor een zoet-melancholische openingsavond, met de Serenade van Josef Suk en de Romance van zijn leermeester Antonin Dvořák.
Locatie: Katholieke kerk

Club Classique: Intieme Brieven
Het tweede strijkkwartet van Leoš Janáček was meteen ook zijn laatste. Hij schreef het in zijn sterfjaar 1928. Het was de componist zelf die het werk zijn bijnaam ‘Intieme brieven’ gaf. De muziek was de ultieme liefdesverklaring aan zijn minnares, Kamila Stösslová, een getrouwde vrouw die 38 jaar jonger was dan hijzelf. ‘Je zit achter elke noot’, schreef hij haar, in een van de laatste van de slordige 700 brieven die ze met elkaar uitwisselden. Deze gepassioneerde muziek werd dankbaar gebruikt door Philip Kaufman in zijn film The Unbearable Lightness of Being (1987), naar het gelijknamige boek van Milan Kundera.
Locatie: Koepelkerk

Dag: vrijdag 30 augustus
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Tickets: voor 2 concerten tijdens de openingsavond: € 25,- per persoon (incl. servicekosten)
Let op: er zijn 2 ticketsoorten voor dit concert. In de titel ziet u bij welk concert u eerst wilt beginnen. bijvoorbeeld Lisa Jacobs & Club Classique is het ticket dan start u eerst met Lisa Jacobs.

Vrijdag 30 augustus
-
Koepelkerk| Katholieke kerk