Bakkie Bach – De Koffiecantate (EXTRA KAARTEN BESCHIKBAAR)

Bakkie Bach is een geestige mini-opera (De Koffiecantate van J.S. Bach) waarin vader Schlendrian zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen. Hij geeft haar alleen toestemming om te trouwen als ze stopt met koffiedrinken. Terwijl Schlendrian op zoek gaat naar een geschikte man voor zijn dochter, vertelt Lieschen stiekem aan iedereen dat ze trouwt onder één voorwaarde: dat ze koffie mag zetten wanneer ze wil. Het moraal van dit verhaal: vrouwen houden nu eenmaal van koffie! 

In de zomer van 2020 ontstond er, temidden van de eerste Coronagolf, een bijzonder initiatief; De Boerencantate. Deze muziektheatervoorstelling van J.S. Bach werd in het Nederlands uitgevoerd, o.a. op boerenerven en in stallen. De voorstelling werd een gigantisch succes. De Boerencantate werd meer dan 40 keer uitgevoerd en kreeg aandacht in de landelijke pers zoals De Volkskrant en het NRC en werd geprezen als één van de beste voorstellingen van 2020. Dat vraag natuurlijk om een vervolg: Bakkie Bach!

Klaartje van Veldhoven: sopraan, Mattijs van de Woerd: bariton, Pepijn Meeuws: cello, Renée Bekkers: accordeon


Dag: zaterdag 20 augustus
Tijd: 12:15-13:00 en 14:00-14:45
Locatie: Koffielust
Tickets: €15

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

“Toegankelijk muziektheater met veel humor én de kwaliteit van de muziek van Bach!” (NRC)

Zaterdag 20 augustus
-
Koffielust

Zaterdag 20 augustus
-
Koffielust