Beasts of the Southern Wild*

Een aangrijpende en excentrieke film van Benh Zeitlin uit 2012, waarin alleen amateurs acteren. De film vertelt het verhaal van een zesjarig meisje (Hushpuppy), dat met haar vader in ‘de Badkuip’ woont, een marginale gemeenschap ten zuiden van de Mississippi-Delta. De gemeenschap dreigt ten onder te gaan door een natuurramp. In deze moeilijke omstandigheden moet Hushpuppy, wiens vader ook nog eens ernstig ziek wordt, zien te overleven. Uiteindelijk gaat ze op zoek naar haar moeder.
De film sleepte verschillende Oscar-nominaties in de wacht, onder ander voor beste film, beste regie en beste hoofdrolspeler, dat was de destijds negenjarige Quvenzhané Wallis.
De prachtige muziek werd mede gecomponeerd door de regisseur zelf.

Locatie: De Tuinen van Weldadigheid

* Film met beperkte capaciteit: u kunt bij de festivalkassa bij vertoon van uw festivalbandje een toegangskaartje ophalen. Zo lang de voorraad strekt.

In samenwerking met Filmfestival Veenhuizen.
Filmfestival Veenhuizen biedt bijzondere arthouse/filmhuisfilms op mooie locaties in Veenhuizen. Naast verschillende filmavonden is er jaarlijks ook een heus filmweekend. Het festival staat garant voor films van grote artistieke kwaliteit. Kijk voor meer info op filmfestivalveenhuizen.nl

Film
-