Daan Kleijn Trio – Daan Kleijn, Tobias Nijboer en Jasper van Damme

Met Jasper van Damme en Tobias Nijboer (Fuse) vormt gitarist Daan Kleijn een nieuw trio dat voornamelijk eigen composities speelt, geïnspireerd door het intieme geluid van een drummer-loze setting. Emotie-rijke improvisatiemuziek waarin de liefde voor klank centraal staat. Soms uitbundig en speels maar vaker sereen, omlijst door de ronde tonen van drie akoestische instrumenten. In de prachtige Tuinen van Weldadigheid is dit een versmelting van omgeving en klank die je niet wilt missen!

Daan Kleijn groeide op in Groningen, tijdens zijn studie sleepte hij meerdere prijzen in de wacht, waaronder de Northern European Jazz Talent Award. Dankzij het Huygens Talenten Programma, kreeg hij de kans om zijn studie te vervolgen aan de prestigieuze New York University. Inmiddels is Daan afgestudeerd en verdeeld hij zijn tijd tussen Nederland en New York. Hij is vaak te horen in de legendarische jazzclubs zoals de Blue Note, Birdland en Smalls Jazz Club. Hij heeft getourd in de VS, Europa en Azie en is als sideman te horen op vele cd’s naast jazz grootheden zoals Rodney Green, Billy Drummond, Rich Perry en Mike Rodriquez.


gitaar: Daan Kleijn, Contrabas: Tobias Nijboer, Saxofoon: Jasper van Damme


Dag: zaterdag 20 augustus
Tijd: 18:00-18:45
Locatie: Tuinen van Weldadigheid
Tickets: €17,50

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Zaterdag 20 augustus
-
Tuinen van Weldadigheid