De Formule – Richard Strauss – Pianokwartet in C Mineur

Het blijft toch een wonderlijk verschijnsel: het schijnbaar eeuwige leven van klassieke muziek. Zoveel repertoire blijft generatie op generatie doorgegeven en geïnterpreteerd worden. De Formule is zo’n ensemble dat hun passie voor kamermuziek en hedendaagse zelfexpressie bijzonder combineert en de meest mooie en indrukwekkende muziek in een actueel daglicht zet. Op vrijdagavond drukken ze hun stempel op het openingsconcert met het pianokwintet van Dmitri Shostakovich. Zaterdag vind je ze in de Grote Kerk met een pianokwartet van Richard Strauss (piano kwartet in C Mineur). Een virtuoos, filmisch werk dat anno 2022 door De Formule keihard overeind blijft. Genieten!

De Formule is prijswinnaar van De Grote Kamermuziek Prijs 2019 en heeft voor diverse projecten samengewerkt met o.a choreograaf en danser Samir Calixto, regisseur Kenza Koutchoukali, European Chamber Music Academy, Festival Classique, Korzo, Harmos Festival Porto en Holland Festival.

Rik Kuppen: piano, Laura Lunansky: viool, Sofie van der Schalie: altviool, Rogier Tamminga: cello


Dag: zaterdag 20 augustus
Tijd: 11:00-11:45
Locatie: Grote Kerk
Tickets: €1
7,50

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Zaterdag 20 augustus
-
Grote Kerk