UITVERKOCHT – Feestelijk slotconcert met Pynarello, Julia Philippens, Xavi Torres en een peña

DIT CONCERT IS INMIDDELS UITVERKOCHT

Een klassiek muziek festival hoort natuurlijk afgesloten te worden met een feestelijk slotconcert. En dat alles op een zeer bijzondere locatie: Coco Maria. Het is een gastvrije ontmoetingsplaats op een historische locatie: het oude koetshuis van Veenhuizen. Een prachtig monument dat grenst aan de fundamenten van het voormalig Derde Gesticht. Een slotavond met een gemoedelijke Zuid-Amerikaanse sfeer. Dat wilt u toch niet missen?!

Pynarello
De ster van de eerste editie komt terug in kleinere bezetting. Pynarello is een toonbeeld van de nieuwe generatie musici: gedreven, avontuurlijk en uiterst communicatief. Dit jaar komen ze met een bijzonder programma rond het strijkkwartet van Maurice Ravel in een speciaal voor het ensemble gemaakte bewerking van de hand van Jeffrey Bruinsma.

Julia Philippens en Xavi Torres
Hun eerste optreden in de zomer van 2017 in Noorwegen leverde wervelende reacties en prachtige recensies op. Jazzvioliste Julia Philippens, bekend van Fuse, en de Catalaanse pianist Xavi Torres gingen samen de studio in en schreven hun eigen composities. Krachtige melodieën afgewisseld met wervelende improvisaties. Elk concert is nieuw. Beide musici hebben zowel een klassieke als een jazz-achtergrond en dat resulteert in een unieke combinatie van stijlen, waarbij jazz standarts klassieke melodieën ontmoeten, soms opzwepend en groovy, dan weer ontroerend en teder.

De Zuid-Amerikaanse peña
Aan het einde van het festival zorgen enkele leden van Música Temprana voor een gemoedelijke Zuid-Amerikaanse sfeer op de slotavond bij Coco Maria. We organiseren een heuse peña, een informele muzikale samenkomst die in in Latijns Amerika erg populair is. Tijdens de dicaturen waren ze verboden, omdat er protestliederen gezongen werden. Een peña bestaat niet zonder liederen, kameraadschap en wijn.
Música Temprana brengt een reeks van traditionele Zuid-Amerikaanse liederen, met naast de onmisbare gitaar ook enkele typische instrumenten als de charango, de bombo en de caja.

Dag: zaterdag 31 augustus
Tijd: 20.00 – 23.00 uur
Locatie: Coco Maria
UITVERKOCHT

Zaterdag 31 augustus
-
Coco Maria