Gevangenismuseum voor kinderen

Kom naar het Gevangenismuseum tijdens Festival Veenhuizen, want daar is voor kinderen van alles te doen en beleven!

Lange Leo route.
Kinderen van 4 t/m 6 jaar kunnen de Lange Leo kinderroute volgen; samen met je (groot)ouders kun je er met behulp van de gratis plattegrond speuren naar ons gevangenisboefje Lange Leo. De Lange Leo route is gratis verkrijgbaar aan de kassabalie van het museum 

Speurtocht de Vloek van Veenhuizen
Er gebeuren vreemde dingen in het Gevangenismuseum… Overal in het gebouw zijn mysterieuze stemmen te horen. In een archief zijn geheimzinnige papieren gevonden, die vertellen over een eeuwenoud verhaal. Een verliefde jongen, vervloekt en voor eeuwig opgesloten in een verborgen cel. Alhoewel, voor eeuwig…?  Kinderen kunnen het spannende spoor door het museum volgen en het mysterie van De Vloek van Veenhuizen ontrafelen! Voor kinderen van ca. 7 tot 12 jaar is de speurtocht gratis verkrijgbaar aan de kassabalie van het museum. 

Rust Roest
In de tentoonstelling Rust Roest kunnen kinderen een tekenfilm bekijken in de Bajesbios, of meedoen aan de Rust Roest kleurwedstrijd.

Een ritje in een echte Boevenbus
Ontdek Veenhuizen vanuit een echte, oude Boevenbus! Met de Boevenbus zijn tienduizenden gevangenen vervoerd tussen hun woon- en werkgesticht. Nu rijdt de bus opnieuw door Veenhuizen. Durf jij in te stappen? In de Boevenbus rijd je langs de gevangenissen waar nog altijd gevangenen zitten, zoals Esserheem en Norgerhaven. Je komt langs prachtige, monumentale gebouwen in Veenhuizen. En je ziet vanuit de bus de beroemde huizen met teksten op de gevels, zoals ‘Leering door voorbeeld’, ‘Helpt elkander’ en ‘Werk en bid’. Onderweg vertelt een gids je alles over de bijzonderheden van Veenhuizen en beantwoordt al je vragen.

Dag: zaterdag 31 augustus
Openingstijden museum: 10.00 – 17.00 uur
Adres: Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen

Zaterdag 31 augustus
-
Het Gevangenismuseum