Ghalia Benali

Ghalia Benali groeide op binnen een artistieke familie en kwam zo al vroeg in contact met muziek en poëzie: Franse chansons, Egyptische en Indische musicals, melodieën uit Syrië en de gezongen lezingen uit de Koran. Ghalia is geboren in Brussel in 1968. Op driejarige leeftijd vertrekt ze met haar familie naar het zuiden van Tunesië waar ze verder opgroeit en studeert tot haar 21e. Ghalia staat te boek als zangeres, maar is ook beeldend kunstenaar en danseres en heeft bovendien een respectabele staat van dienst als actrice opgebouwd. Naast haar eigen Arabische traditie bekwaamde ze zich in khyal, de licht klassieke zangkunst uit India. 

Ghalia betovert zalen met haar warme geluid en poëtische optredens, waarin de wereldse muzikale invloeden in zinderende extase en meditatieve concentratie om elkaar heen kringelen.

zang, muziek: Ghalia Benali, muziek: Pascale Snoeck


Dag: zaterdag 20 augustus
Tijd: 21:00-21:45
Locatie: Koepelkerk
Tickets: €20

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Zaterdag 20 augustus
-
Koepelkerk