Het pleintje van Meneer Sax

voor alle basisschoolkinderen uit Gemeente Noordenveld

Het pleintje van meneer Sax is tijdens het festival dé voorstelling van OORKAAN voor alle basisschoolkinderen van groep 3 tot en met groep 6 uit de gemeente Noordenveld.

Hoe klinkt buitenspelen?
Vandaag gaan we marcheren als een echte fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar hoe klinkt het als de fanfare moe is, en geen zin meer heeft om door de straat te marcheren? Of als er een meisje uit de fanfare een liefdesbrief krijgt, en de anderen jaloers zijn? Het strijkkwartet speelt een fanfare op het pleintje waar Meneer Sax woont. Wie dat is, merken Johannes, Dineke, Paulina en Simone pas als de deur van zijn geheimzinnige huisje eindelijk open gaat.

Een meeslepende optocht…
Het pleintje van Meneer Sax is een theatraal concert voor alle kinderen van groep 3 tot en met groep 6. Een meeslepende optocht vol humor en muziek. Met open en spannende invalshoeken. De kinderen worden regelmatig actief uitgedaagd de muziek te duiden.

Over het gezelschap OORKAAN
OORKAAN maakt met topmusici theatrale concerten voor een jong publiek. Hun missie is om zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek te laten ontdekken. O)RKAAN richt zich op het mondiale klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu. Ze presenteren zo’n 200 voorstellingen in de grote en kleinere (concert)podia van Nederland en het buitenland. Je kijkt je oren uit!

Er hebben zich inmiddels ruim 200 kinderen van basisscholen in de Gemeente Noordenveld aangemeld en is de inschrijving voor deze voorstelling gesloten.

Vrijdag 30 augustus
-
Verenigingsgebouw