Het verhaal van de buidelvazen

Tijdens het festival op zaterdag 31 augustus vertellen Keramisten Judith Reedijk (Veenhuizen) en Marianne van den Breeden (Utrecht) u graag hun verhaal over de totstandkoming en technische uitvoering van hun Buidelvazenproject. Judith en Marianne werken sinds 2014 samen aan een project waarin de gesloten systemen van Veenhuizen ( kolonieverleden en Justitie) het onderwerp is.

Zij hebben een containervorm, de vaas, als uitgangspunt genomen voor hun verbeelding en het product heet: buidelvaas.

U krijgt inzicht in het ontwerpproces van de porseleinen vazen en de bijbehorende sokkeltje van gekleurd aardewerk. De ins en outs van het ontwerpproces en de technische kanten en dilemma’s worden verteld en toegelicht met behulp van de producten uit de ontwerpstadia, proeven en materialen waarmee wordt gewerkt.

Na het verhaal kunt u de huidige zomerexpositie in DeKunsttuin bezoeken. Er zijn drie aanvangstijden voor het verhaal rondom het project. Te weten 10.30 – 11.00 uur, 13.00 – 13.30 uur en 15.30 – 16.00 uur. Tickets a euro 6,- per persoon zijn op zaterdag 31 augustus verkrijgbaar bij de Kunsttuin. Het ticket is inclusief toegang tot de zomerexpositie en een gratis kop koffie of thee.

De Kunsttuin blijft speciaal voor het festival langer open tot 17.00 uur. En vergeet niet het pop-up concert te bezoeken daar om 16.00 uur! Voor meer informatie over De Kunsttuin kunt u terecht op de website.

Zaterdag 31 augustus
-
De Kunsttuin

Zaterdag 31 augustus
-
De Kunsttuin

Zaterdag 31 augustus
-
De Kunsttuin