Lidy Blijdorp & Marius Preda (UITVERKOCHT: WACHTLIJST)

Lidy Blijdorp is een celliste met een enorme vertelkracht. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. Ze studeerde cum laude af in Den Haag, Amsterdam en Parijs, en ontving haar Artiesten Diploma aan de prestigieuze Koningin Elisabeth Kapel. Ze studeerde bij Monique Bartels, Michel Strauss en Gary Hoffman. Als soliste speelde Lidy met o.a. het State Hermitage Orchestra in St. Petersburg, het Orkest van de 18de Eeuw, het Concertgebouw Kamerorkest het NBE en het Residentie Orkest. In 2020 ontving ze twee Klassieke Edisons voor haar debuut-cd ‘Journeyers’. Lidy bespeelt de Italiaanse Farotti van Anner Bijlsma, haar ter beschikking gesteld door het NMF.

De uit Roemenie afkomstige multi instrumentalist Marius Preda (1977) kreeg op vierjarige leeftijd van zijn oma een cimbalon cadeau: een groot instrument, enige gelijkheid vertonend met de binnenkant van een piano, waarop gehamerd wordt met stokken. Al op zeer jonge leeftijd raakte Marius vertrouwd met dit grote instrument.
Op zijn veertiende leidde dat tot toelating op de Roemeense Hogeschool “George Enescu”. Tijdens zijn studie trad hij in heel Roemenië op met diverse orkesten en werkte hij geregeld samen met zigeuner muzikanten, van wie hij ook viool en accordeon leerde spelen.


Dag: zaterdag 21 augustus
Tijd: 17:00-17:45
Locatie: De Tuinen van Weldadigheid
Tickets: €
15

Nieuw: stapelkorting! Koopt u kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvangt u 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijgt u 15% korting.

Dit concert is uitverkocht. U kunt zich hieronder aanmelden voor de wachtlijst. U ontvangt dan een melding zodra er kaarten beschikbaar komen.

Zaterdag 21 augustus
-
De Tuinen van Weldadigheid