Lucie Horsch & Fuse – Origins

Een blokfluitiste van wereldfaam op het mooie buitenpodium van Coco Maria!
In 2020 ontmoeten Fuse en Lucie Horsch elkaar voor een uitzending van Podium Witteman waar Lucie te gast is en verrast met een cover van Charlie Parkers ‘Ornithology’. De kortstondige samenwerking eindigt met een “Dit moeten we vaker doen” en een jaar later ligt er een nieuw album van Lucie klaar, getiteld “Origins” (te verschijnen medio 2022) waarop Fuse een bijdrage levert. Op Origins vormt volksmuziek een rode draad en maakt Lucie smaakvolle verbindingen met jazz en klassieke muziek. De connectie van de blokfluit als instrument met volksmuziek uit allerlei culturen heeft tot inspiratie gediend voor het album. Fuse en Lucie touren deze zomer met dit programma naar Frankrijk, Duitsland en Engeland en geven slechts enkele concerten in Nederland. De eerste: Op Festival Veenhuizen! Met muziek van onder meer: Bartók, Parker, Piazzolla, Stravinsky.

Lucie Horsch ging op haar elfde blokfluit studeren aan het Conservatorium van Amsterdam bij Walter van Hauwe. Daarnaast speelt ze piano (en kan prachtig zingen!). Lucie Horsch heeft samengewerkt met orkesten als het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Residentie Orkest en het Los Angeles Chamber Orchestra. Lucie bracht al meerdere albums uit op het vermaarde label Decca Classics en ontving voor haar muziek diverse internationale prijzen. 

Lucie Horsch: blokfluit, Emma van der schalie: viool, Julia Philippens, viool, Adriaan Breunis: altviool, Mascha van Nieuwkerk: cello, Tobias Nijboer: contrabas, Daniel van Dalen: percussie 


Dag: zaterdag 20 augustus
Tijd: 15:00-15:45
Locatie: Coco Maria
Tickets: €20

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Zaterdag 20 augustus
-
Coco Maria