Margaretha Consort – Sweet Quarantine (UITVERKOCHT: WACHTLIJST)

Het Margaretha Consort is inmiddels vaste gast op ons festival. Het ensemble bestaat uit oude-muziekspecialisten uit heel Europa en is gespecialiseerd in 17e eeuwse muziek. In 2018 maakte het ensemble op de eerste festivaleditie indruk met een bijzonder programma met de Tranen van Dowland en hedendaagse Japanse blokfluitmuziek, gecombinerd met verhalen van schrijfster Mariët Meester over inwoners van Veenhuizen. En in de editie 2019 was het een vrolijke boel op de Boheemse Bruiloft, waar iedereen in het publiek een glas wijn kreeg en er veelvuldig geproost en meegezongen kon worden.

Dit festival spelen ze in de prachtige Koepelkerk een aangrijpend concert. ‘Sweet Quarantine’ verbindt de tijd waarin we nu leven met de 17e eeuw, waarin pandemieën niet zelden voorkwamen. In de teksten passeren tranen, droefenis, epidemieën, begrafenissen, klaagzangen en vergankelijkheid. Maar er gloort ook hoop aan de horizon, een rotsvast vertrouwen dat het goedkomt.


Sopraan: Margreet Rietveld – Alt: Helene Poczykowska – Blokfluit: Sascha Mommertz – Viola da gamba: Marit Broekroelofs – Orgel: Jörn Boysen

Dag: zaterdag 21 augustus
Tijd: 10:30-11:30
Locatie: Koepelkerk
Tickets: €20

Nieuw: stapelkorting! Koopt u kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvangt u 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijgt u 15% korting.

Dit concert is uitverkocht. U kunt zich hieronder aanmelden voor de wachtlijst. U ontvangt dan een melding zodra er kaarten beschikbaar komen.

“Het was een bijzondere ervaring om een aantal keren met het Margaretha Consort te mogen optreden. Marit Broekroelofs heeft het talent om de juiste musici samen te brengen en concerten van hoge kwaliteit te brengen.”
(Marion Moonen, traverso)

Zaterdag 21 augustus
-
Koepelkerk