Martin Tervoort & Sofie van der Schalie – Geluiden uit het Noorden (UITVERKOCHT)

Voor Martin Tervoort gaan muziek en poëzie hand in hand. Martin is saxofonist en basklarinettist, hij is dichter onder het pseudoniem Yde van Reide en werkte jarenlang als forensisch psychiater. Martin’s belangstelling ligt bij het vinden van een balans tussen enerzijds ruimte voor zuivere improvisatie en structuur anderzijds. Jazzmuziek is hem daarom dierbaar en als muzikaal omnivoor beweegt hij zich graag in het grensgebied tussen jazz, geïmproviseerde en moderne muziek, klassieke muziek en wereldmuziek. Hij trad op met eigen groepen onder anderen tijdens het North Sea Festival (Oldambter Triptet) en in het Bimhuis in Amsterdam. Recent speelde hij met zijn jazzkwartet Voort 4 tijdens de Groninger Jazzfietstour. Met zijn collega en goede vriend Rutger Kopland vormde hij een duo dat muziek, verhalen en poëzie verbond. 

Het duo met de Groningse altvioliste Sofie van der Schalie ontstond ter gelegenheid van Rutger Koplands 75ste verjaardag in 2009, waarvoor een CD werd uitgebracht waarop Kopland eigen werk voordraagt met muziek van Martin en Sofie. Sofie is een veelzijdig altvioliste, werkzaam als freelance musicus in verschillende orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Als kamermusicus speelt ze bij het collectief Pynarello en diverse andere ensembles. Daarnaast heeft ze een eigen lespraktijk voor jonge altviolisten en geeft ze regelmatig masterclasses aan jong talent in binnen- en buitenland. 

Ter gelegenheid van Festival Veenhuizen brengen Sofie en Martin een programma met gedichten van Martin Tervoort/Yde van Reide en muziek van John Dowland, Béla Bartók, Elliott Cartner en Louis Toebosch. Een deel van het programma bestaat uit gedichten en muziek die Rutger Kopland indertijd samen met Sofie en Martin uitgevoerd heeft.

Martin Tervoort: saxofoon/basklarinet en gedichten – Sofie van der Schalie: altviool


Dag: zaterdag 21 augustus
Tijd: 15:00-15:45
Locatie: De Tuinen van Weldadigheid
Tickets: €10

Nieuw: stapelkorting! Koopt u kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvangt u 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijgt u 15% korting.

Dit concert is uitverkocht. U kunt zich hieronder aanmelden voor de wachtlijst. U ontvangt dan een melding zodra er kaarten beschikbaar komen.

Zaterdag 21 augustus
-
De Tuinen van Weldadigheid