Muziekwandeling Pelgrim – Lotte Pen (UITVERKOCHT)

Een prachtige tocht, met muziek dicht op je oren en dicht op je hart: Pelgrim.

Een zachte koptelefoon over je oren en een gids voor je uit. Speciaal voor deze wandeling componeerde saxofonist Lotte Pen elektronische neo-klassieke songs die met je fantasie (letterlijk) op de loop gaat. Deze bijzondere wandeling leidt je door de bossen van Veenhuizen, opweg naar een apotheose: een live concert op een verlaten plek waarin je zelf een rol zal spelen. “Een massage voor de zintuigen,” belooft Lotte Pen.

Tijdens een tocht van 5 kwartier, verleidt de saxofonist het publiek een reis van buiten naar binnen te maken. Daarnaast gaat Pelgrim over het individu versus de groep. Je loopt relatief afgezonderd van elkaar in een mooie, rustgevende omgeving met een koptelefoon op. Lotte vertelt: “Als alles wegvalt en je op jezelf wordt teruggeworpen, wat blijft er dan over? Dat is de vraag die de muziekwandeling opwerpt. We zijn in zekere zin allemaal pelgrims tegen wil en dank. Op onbekend terrein lopen we naar een onzekere bestemming.”  Waar de voorstelling in eenzaamheid begint, werkt het toe naar saamhorigheid. “Pas als je vrede met jezelf hebt, kunt je de ander echt zien. Dat is de essentie van Pelgrim.” 

Lotte Pen is geschoold als klassiek saxofonist. Ze was te horen in concertzalen van Tokio tot New York, tot ze besloot het roer radicaal om te gooien. Tegenwoordig schrijft ze haar eigen muziek, met invloeden uit pop, neoclassical en filmmuziek. Op Spotify trekt haar muziek wereldwijd tienduizenden luisteraars per maand.

Lotte Pen: saxofoon en compositites


Dag: zaterdag 20 augustus
Tijd: 11:00-12:30 en 13:30-15:00
Locatie: startpunt Coco Maria
Tickets: €15

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

“De wandeling culmineerde in het liveoptreden van Pen” (NRC)

“Muzikale landschapskunst domineerde” (NRC)

Zaterdag 20 augustus
-
Startpunt Coco Maria

Zaterdag 20 augustus
-
Startpunt Coco Maria