Openingsavond met De Formule en Alex Roeka

UPDATE: Helaas is het concert van Spinvis wegens persoonlijke omstandigheden geannuleerd. Bezoekers zijn per mail geïnformeerd. Alex Roeka speelt in plaats van Spinvis.

___

Twee concerten in één! Tijdens deze feestelijke openingsavond geniet je van twee concerten op twee verschillende locaties. In de Grote Kerk speelt De Formule en in de Koepelkerk speelt Alex Roeka.

De Formule – Gevangen in de Formule
Gevangen in de Formule gaat over eenzaamheid en hoe je tijdens een zoektocht naar jezelf heen en weer geslingerd wordt tussen extatische hysterie en depressieve isolatie. Deze voorstelling is samen met regisseur Kenza Koutchoukali gemaakt rondom het pianokwintet van Dmitri Shostakovich en wordt uitgevoerd door ensemble De Formule. De muziek springt van wanhopige smeekbedes naar houterig poppenspel. De pianist is de anonieme poppenspeler wiens gezicht verborgen blijft en zijn emoties worden verbeeld door zijn vier poppen: de strijkers. De pianist symboliseert ons allemaal, je uiterlijk vertoon is de tralies tussen de samenleving en je ware aard. Kan deze jas uit, of is de prijs van kwetsbaarheid te hoog? Toekijken is medeplichtig zijn. Het publiek wordt tijdens de voorstelling geconfronteerd met wat ze aanricht en heeft directe invloed op de Formule: de kwetsbaarheid op de planken wordt genadeloos bekeken.

​Laura Lunansky: viool, Sofie van der Schalie: altviool, Rogier Tamminga: cello, Rik Kuppen: piano, Floor Le Coultre: viool

Alex Roeka
De weemoedige Alex Roeka door het tijdschrift OOR omschreven als een van de sterkste én meest breekbare liedjesschrijvers van de lage landen. In de Koepelkerk geniet je van zijn donkere stemgeluid en autobiografische teksten. Roeka zingt en vertelt over de de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant en de schoonheid en kracht van de natuur. 


Tickets voor de volledige openingsavond
Dag: vrijdag 19 augustus
Tijd: 20:30-22.15
Locatie: Grote Kerk en Koepelkerk
Combitickets voor de gehele openingsavond: €39,50


De combitickets zijn voor twee concerten. Je start om 20:30 in één van de twee kerken. Het tweede concert start om 21:30 in de andere kerk. Welke kerk je startpunt is, vind je op je ticket.

Losse tickets
Tijd: 20:30-21:15 of 21:30-22:15
Locatie: Grote Kerk
Prijs: €20

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Vrijdag 19 augustus
-
Grote Kerk en Koepelkerk