Openingsavond met De Formule en Spinvis

Twee concerten in één! Tijdens deze feestelijke openingsavond geniet je van twee concerten op twee verschillende locaties. In de Grote Kerk speelt Spinvis zijn concert ‘Oog in Oog’ en in de Koepelkerk speelt De Formule.

De Formule – Gevangen in de Formule
Gevangen in de Formule gaat over eenzaamheid en hoe je tijdens een zoektocht naar jezelf heen en weer geslingerd wordt tussen extatische hysterie en depressieve isolatie. Deze voorstelling is samen met regisseur Kenza Koutchoukali gemaakt rondom het pianokwintet van Dmitri Shostakovich en wordt uitgevoerd door ensemble De Formule. De muziek springt van wanhopige smeekbedes naar houterig poppenspel. De pianist is de anonieme poppenspeler wiens gezicht verborgen blijft en zijn emoties worden verbeeld door zijn vier poppen: de strijkers. De pianist symboliseert ons allemaal, je uiterlijk vertoon is de tralies tussen de samenleving en je ware aard. Kan deze jas uit, of is de prijs van kwetsbaarheid te hoog? Toekijken is medeplichtig zijn. Het publiek wordt tijdens de voorstelling geconfronteerd met wat ze aanricht en heeft directe invloed op de Formule: de kwetsbaarheid op de planken wordt genadeloos bekeken.

​Laura Lunansky: viool, Sofie van der Schalie: altviool, Rogier Tamminga, Rik Kuppen: piano , Fleur Le Coultre: viool

Spinvis – Oog in Oog
De wereld houdt zijn adem in. Maar hoe lang kun je je adem inhouden? Na maanden ademen Spinvis en Saartje Van Camp uit. En dat uitademen doen ze met de voorstelling Oog in Oog. Twee reizigers kijken uit het raam, oog in oog met een steeds veranderend landschap. Maar wat verandert er? De reiziger of het landschap? En waar bevinden ze zich eigenlijk? Een muziekvoorstelling, eindelijk weer oog in oog met echt publiek, gespeeld op een waaier van instrumenten, tot de rand gevuld met liedjes uit alle periodes uit het oeuvre van Spinvis. Welkom terug!

Saartje van Camp: cello, zang Spinvis: zang, gitaar, piano


Tickets voor de volledige openingsavond
Dag: vrijdag 20 augustus
Tijd: 20:00-21.45
Locatie: Grote Kerk en Koepelkerk
Combitickets voor de gehele openingsavond: €39,50


De combitickets zijn voor twee concerten. Je start om 20:00 in één van de twee kerken. Het tweede concert start om 21:00 in de andere kerk. Welke kerk je startpunt is, vind je op je ticket.

Losse tickets voor het concert van De Formule
Tijd: 20:00-20:45 of 21:00-21:45
Locatie: Grote Kerk
Prijs: €20

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Vrijdag 19 augustus
-
Grote Kerk en Koepelkerk