Openingsavond met Fuse en Sahand Sahebdivani (LOSSE KAARTEN VOOR FUSE NOG BESCHIKBAAR)

Twee concerten in één! Tijdens deze feestelijke openingsavond geniet u van twee concerten op twee verschillende locaties. In de Grote Kerk speelt Fuse en in de Koepelkerk neemt de Irakees-Nederlandse verteller en muzikant Sahand Sahebdivani u mee in Perzische sferen.

Fuse
Als programmeur van Festival Veenhuizen kan Fuse natuurlijk niet op het podium ontbreken. Vrijdagavond is de Grote Kerk van hen, als onderdeel van het openingsconcert. De muzikale achtergronden van het zestal hoor je terug in hun mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken. De vernieuwingsdrang en de vele uren samen op het podium zitten ingesleten in het DNA van Fuse. Het maakt de zes vrienden aanstekelijk op elkaar ingespeeld en live onovertroffen.

Fuse brak door als huisband van tv-programma Podium Witteman en staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die niet in één hokje te vangen is. De groep won de Edison Klassiek publieksprijs en is een graag geziene gast in binnen-en buitenland. Eind 2020 verscheen hun nieuwe album Studio 3. 

Julia Philippens: viool – Emma van der Schalie: viool – Adriaan Breunis: altviool – Mascha van Nieuwkerk: cello – Tobias Nijboer: contrabas – Daniel van Dalen: percussie

Sahand Sahebdivani
Sahand speelt de De Laatste Held van Perzië. Een universeel verhaal over grote en kleine daden dat je zal betoveren. Prachtig muzikaal omlijst door internationale topmusici brengt Sahand interpretaties van de volksliederen en melodieën uit Iran, Griekenland, Armenië en Azerbeidzjan.

De Laatste Held.. Die held is natuurlijk zijn vader, die als ongewenste communist jarenlang werd weggestopt in een van de politieke gevangenissen van Iran. Maar die held is ook Rostam, een mythische krachtpatser uit het 11e eeuwse Koningsboek van Ferdowsi. Terwijl Rostam zijn strijd tegen onrecht moet bekopen met zijn eigen vrijheid merkt hij juist in de gevangenis dat het vertellen van de oude verhalen er voor zorgt dat er een vlam van hoop blijft branden. 

Sahand Sahebdivani (1980) is een Nederlandse meesterverteller met Iraanse wortels. Zijn unieke stijl, één waarin hij de traditionele verhalen mengt met zijn eigen persoonlijke verhalen, hebben hem podia doen betreden in Nederland en ver daarbuiten. In 2017 kreeg hij voor zijn stuk My Father held a Gun de Amsterdam Fringe Gold Award. Naast zijn optredens runt hij sinds 2004 het verhalenpodium Mezrab en doceert het verhalen vertellen op onder andere de Amsterdamse Theaterschool. Sinds 2018 is hij mede-artistiek leider van het Amsterdam Storytelling Festival.

Anastasis Sarakatsanos: Zang / Piano – Sjahin During: Percussie – Mark Nieuwenhuis: Trompet – Sahand Sahebdivani: Zang/verhalen

Tickets voor de volledige openingsavond
Dag: vrijdag 20 augustus
Tijd: 20:00-22.30
Locatie: Grote Kerk en Koepelkerk
Combitickets voor de gehele openingsavond: €39,50


De combitickets zijn voor twee concerten. U start om 20:00 in één van de twee kerken. Het tweede concert start voor u om 21:30 in de andere kerk. Welke kerk uw startpunt is, vindt u op uw ticket.

Losse kaarten voor het concert van Fuse
Tijd: 20.00-21.00 of 21.30-22.30
Locatie: Grote Kerk
Prijs: €20

“Fuse heeft dat geheimzinnige ‘meer’ dat je niet kunt zien.”
(NRC)


“Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal.”
(Haarlems Dagblad)


“Nederlands meest veelzijdige ensemble.”
(Het Concertgebouw)


“Fuse staat synoniem voor muzikaal avontuur.”
(Klassieke Zaken)

Vrijdag 20 augustus
-
UITVERKOCHT: WACHTLIJST
Koepelkerk en Grote Kerk

Vrijdag 20 augustus
-
UITVERKOCHT: WACHTLIJST
Grote Kerk en Koepelkerk