Peltomaa Fraanje Perkola

“Een Fins/Nederlands wondertrio” aldus onze programmeurs 🙂
Het trio Peltomaa Fraanje Perkola combineert de geluiden van de menselijke stem, de piano en de viola da gamba met electronische effecten en middeleeuwse harp. Ja, dat is mix die je niet snel ergens anders tegen zult komen. Vanaf de eerste tonen zal deze magische mengelmoes je optillen, laten vliegen en als een ochtenddauw op het land doen neerdalen. 

Aino Peltomaa, Harmen Fraanje en Miko Perkola brengen hun diverse achtergronden in vroege muziek, jazz en Finse folk samen in het trio. De versmelting van oude en hedendaagse muziekstromen zorgt voor een herkenbaar eigen geluid: echo’s uit vervallen kloosters en pelgrimsoorden, 11e eeuwse ‘chants’ van Hildegard von Bingen en Pérotin, afgewisseld met originele composities en improvisaties. Het trio zegt gefascineerd te zijn over hoe ’tijd’ wordt beleefd, hoe eeuwenoude muziek en teksten ons nog steeds weet te grijpen, zo veel later. Hun bejubelde debuutalbum ‘ÆR’ verscheen in 2021. Een buitenkans om dit reizende gezelschap live in Veenhuizen mee te maken!

Aino Peltomaa: zang, middeleeuwse harp, Harmen Fraanje: piano, Mikko Perkola: Viola da Gamba, effecten


Dag: zaterdag 20 augustus
Tijd: 20:00-20:45
Locatie: Grote Kerk
Tickets: €20

Wist je dat? Festival Veenhuizen heeft stapelkorting! Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijg je 15% korting.

Zaterdag 20 augustus
-
Grote Kerk - €20