Zonsondergangconcert door Quartet Quinetique (UITVERKOCHT: WACHTLIJST)

Tijdens dit bijzondere concert van Quartet Quinetique ziet én hoort u de zonsondergang. Een magische ervaring waarin het viertal u meeneemt op een weergaloze reis van het licht naar het donker. Nooit hoorde u de zon zó ondergaan.

Quartet Quinetique schreef muziek waarin de fasen van de zonsondergang weerklinken: het gouden uur, het blauwe uur en het nautisch uur. Van jazzy improvisaties en soulvolle koralen tot minimal music en lyrische strijkersklanken, alles komt voorbij. Samen vormen al deze stijlen één geheel. De muziek is zelfs zo gecomponeerd, dat het van minuut tot minuut aansluit op het verloop van de zonsondergang. Een unieke muzikale natuurbeleving.

Over Quartet Quinetique
Quinetique is altijd in beweging. Altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Het kwartet houdt ervan om de gebaande paden te verlaten en te kijken wat er allemaal mogelijk is met muziek. Het grootste gedeelte van het repertoire wordt door de leden zelf geschreven en tijdens ieder concert is er ruimte voor improvisatie. Er zijn inmiddels twee cd’s verschenen, getiteld Sketchbook (2011) en Birds! (2014). Op de laatste cd werkte het kwartet samen met Henk Meeuwsen, die een selectie maakte van zijn prachtige opnames van vogelgeluiden.

De laatste jaren ligt de focus van het kwartet op de combinatie natuur en muziek. Bij de Vroege Vogelconcerten is er live interactie met de vogels, in de vroege ochtenduren. De Zonsondergangconcerten vragen juist aandacht voor de avonduren en laten de luisteraars het vallen van de avond bewust beleven. 


Viool: Vera van der Bie – Viool: Peter Grond – Altviool: Adriaan Breunis – Cello: Jur de Vries – Crew: Aldine Reinink

Dag: zaterdag 21 augustus
Tijd: 20:30-21:45
Locatie: De Tuinen van Weldadigheid
Tickets: €20

Nieuw: stapelkorting! Koopt u kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvangt u 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijgt u 15% korting.

Dit concert is uitverkocht. U kunt zich hieronder aanmelden voor de wachtlijst. U ontvangt dan een melding zodra er kaarten beschikbaar komen.

Zaterdag 21 augustus
-
De Tuinen van Weldadigheid