Sterre Konijn i.s.m. Mascha van Nieuwkerk, Tobias Nijboer, Emma van der Schalie en pianist Xavi Torres – Een (UITVERKOCHT: WACHTLIJST)

‘Een’ is een cyclisch programma waarin de thema’s eenzaamheid en verbondenheid de hoofdrol spelen. Zangeres Sterre Konijn onderzoekt wat verbinding is en wat het met je doet als je dit niet kunt vinden, of weer verliest. Met volksmuziek, hedendaagse klassieke muziek, improvisatie en eigen composities verklankt zij haar zoektocht.

Volksmelodieën zijn het ultieme voorbeeld van verbinding door hun vaak eeuwenoude versmelting met een cultuur. Improvisatie daarentegen is een vorm van verbinding in het nu. Op magische wijze, zonder daar van te voren iets over af te spreken, weten muzikanten elkaar, zelfs met gesloten ogen, te volgen. Ook de instrumenten zijn bewust gekozen. Zo is er de duduk, een soort hobo uit Armenië. In dit land wordt gezegd dat dit instrument zo verbonden is aan het lichaam en de ziel dat je aan het dudukspel kunt horen hoe het met iemand gaat. En de theremin, daarbij ontbreekt elke vorm van fysieke aanraking.

Het programma bevindt zich op een grensgebied van muziek en theater. U hoort werken van o.a. John Tavener, Manuel de Falla, Mercedes Sosa en Sterre Konijn op prachtige teksten van o.a. Ingrid Jonker, Anna Achmatova en Federico García Lorca. ‘een’ werd dit jaar gecreëerd als debuut-album van Sterre Konijn. Speciaal voor Festival Veenhuizen is dit programma omgezet tot concertvorm, in samenwerking met Mascha van Nieuwkerk, Tobias Nijboer, Emma van der Schalie en pianist Xavi Torres Vicente.

Over Sterre Konijn
Sterre Konijn zingt van het Franse chanson tot klassieke avant-garde en van Bulgaarse volksmuziek tot jazz. Met een grote liefde voor muziek, taal en theater heeft zij een veelzijdige concert- en muziektheaterpraktijk opgebouwd. Sterre trad op in Het Concertgebouw, Carré en Paradiso maar ook in de fietstunnel onder het Rijksmuseum en in de lucht boven Florence. Ze werkte samen met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Theater Sonnevanck, Conny Janssen Danst en Silbersee. Ze won het Concours de la Chanson Alliance Française en was te gast bij o.a. Radio 4, Podium Witteman en Vrije Geluiden. Dit jaar verscheen haar debuut-cd ‘een’.

Cello: Mascha van Nieuwkerk – Viool: Emma van der Schalie – Contrabas: Tobias Nijboer – Piano: Xavi Torres Vicente 


Dag: zaterdag 21 augustus
Tijd: 14:00-14:45
Locatie: Koepelkerk
Tickets: €20

Nieuw: stapelkorting! Koopt u kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvangt u 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijgt u 15% korting.

Dit concert is uitverkocht. U kunt zich hieronder aanmelden voor de wachtlijst. U ontvangt dan een melding zodra er kaarten beschikbaar komen. 

Zaterdag 21 augustus
-
Koepelkerk