Suzanna Jansen (Het Pauperparadijs) – Cato en de Eik

“Cato en de Eik” is een muzikaal verhaal voor alle leeftijden, speciaal gemaakt voor Festival Veenhuizen door schrijfster Suzanna Jansen (Het pauperparadijs) en klarinettist Gerbrich Meijer

Door de ogen van Suzanna’s betovergrootmoeder Cato wordt één van de meest mythische stukken grond in Veenhuizen tot leven gebracht: Het Derde Gesticht. Een plek waarvan het voelt alsof de tijd heeft stilgestaan, verstild en begroeid. Maar de werkelijkheid is anders. Een veld vol idealen en dromen van een wereld zonder armoede en honger. Maar dromen die anders liepen dan gedacht.. 

Over Suzanna Jansen
Suzanna Jansen is schrijfster. Ze debuteerde met de bestseller Het pauperparadijs, over haar familiegeschiedenis in de heropvoedingsgestichten van Veenhuizen. Naast het schrijven van andere boeken was ze nauw betrokken bij theaterspektakel Het Pauperparadijs (van Tom de Ket). Recent maakte ze met theatermaker Inge Wannet de Luistertocht door Het pauperparadijs, een tocht door de verschillende tijdlagen van Veenhuizen. 

Over Gerbrich Meijer
Klarinettiste Gerbrich Meijer is een internationaal actieve kamermuzikant, solist en orkestmusicus. Na het Cum Laude behalen van haar Bachelor diploma aan de Royal Danish Academy of Music, volgt Gerbrich haar Masters aan het prestigieuze Colburn Conservatorium in Los Angeles. In 2021 won Gerbrich de positie als Keston-Max Fellow met de Londen Symphony Orchestra en was ze mede-opgerichter van het innovatieve Cottage Ensemble. Haar carrière bracht haar vanaf jonge leeftijd naar veel gerenommeerde concertzalen zoals de Royal Albert Hall in London, Konzerthaus Berlin en het Concertgebouw in Amsterdam. Als eerste klarinettist van het Europeaan Union Youth Orchestra ontving Gerbrich de Lionel Bryer Memorial Fund Award voor ‘outstanding musicianship’. 


Dag: zaterdag 21 augustus
Tijd: 10:30-11:15 en 15:00-15:45
Locatie: Derde Gesticht
Tickets: €15

Nieuw: stapelkorting! Koopt u kaarten voor 3 verschillende concerten? Dan ontvangt u 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten krijgt u 15% korting.

Dit concert is uitverkocht. U kunt zich hieronder aanmelden voor de wachtlijst. U ontvangt dan een melding zodra er kaarten beschikbaar komen.

Zaterdag 21 augustus
-
Derde Gesticht