TIPS VAN FUSE

“We zijn natuurlijk apetrots op de selectie geweldige artiesten die dit jaar naar Veenhuizen komt. Dit zijn vier voorbeelden van muzikale “routes” die je kan volgen tijdens de zaterdag van het festival (21 augustus).” (Fuse)

Jawa en Shaza
MIX IT UP!

Een verrassende mix, om alle festivalsmaken te proeven in één dag! 

Start je dag in de Koepelkerk, met de 17e eeuwse klanken van het Margaretha Consort.

Verplaats dan naar het noorden voor iets lekkers bij Bitter & Zoet en laat je verrassen door een pop-up optreden op hun terras.

In de Tuinen van Weldadigheid bezoek je Lidy Blijdorp voor haar intieme celloconcert, zo mooi! Nog even doorpakken? Mis dan Sterre Konijn in de Koepelkerk niet, haar nieuwe album “Een” is een hit! Of, zoek ontspanning in het noorden en zorg dat je op tijd weer terug bent in De Tuinen van Weldadigheid waar forensisch psychiater en dichter Martin Tervoort en altvioliste Sofie van der Schalie hun Geluiden uit het Noorden brengen.

Het is nu pas 16:00 uur.. en nog zoveel te beleven! Zoals:
18:00 Eduard Preda, charismatische pianist in de Koepelkerk
20:00 Jawa & Shaza Manla, Syrische droommuziek
21:00 Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, Mahler-rijkdom!

Nederland, Amsterdam, 06-12-2018. Portret van het Fuse ensemble. Foto: Andreas Terlaak
FIND-THEM-ALL

Benieuwd wat de zes musici van Fuse uitspoken als ze niet samen op het podium staan? Volg de Fusers met deze route over het hele festivalterrein. Spaar ze alle zes!

Start je dag om 10:00 op de koffie met de hele band bij Koffielust. Pak vervolgens een stevige lunch bij Bitter & Zoet onder het genot van een pop-up optreden van altviolist Adriaan (12:00) of neem je boterhammen mee onderweg naar Emma en zus Sofie in de Koepelkerk. Dan kan je lekker blijven hangen voor het het programma ‘Een’ van Sterre Konijn waarin naast Emma ook celliste Mascha en bassist Tobias meespelen (14:00). De echte bankplakkers kunnen in diezelfde kerk na een korte pauze violiste Julia met pianist Xavi Torres horen (16:00).

Nog energie over? ‘s Avonds kan je in de Tuinen van Weldadigheid op bezoek bij Mascha met flamenco gitarist Jeff Heijne, blijven hangen om de zon onder te zien gaan met Quinetique, het kwartet van Adriaan, of drummer Daniel zien shinen met Marius Preda en zijn zoons.

perseli
ZIGZAG!

Fiets mee? Stevige benen? Dat wordt beloond met een gevarieerd programma en een bezoek aan alle concertlocaties.

Start je muzikale trip in de Koepelkerk bij de zussen Emma en Sofie van der Schalie en loop daarna naar De Grote Kerk waar het talentvolle Jong Kamerorkest Noord & #GoClassic de zaal vullen met een rijk programma. 

Verplaats je naar Theetuin Zunneschien of Koffielust in het noorden voor een welverdiende adempauze en een verrassend pop-up optreden. Vlug weer door? Om 16:00 vlammen Julia & Xavi in de Koepelkerk. Of blijf in het noorden en ga naar Coco Maria voor het Perselí Trio. Het speciaalbier en de burgers bij Maallust en Piepers & Paupers zijn de moeite van het verplaatsen meer dan waard. En wat is daarna mooier dan de zon onder te zien gaan samen met Quartet Quinetique in de Tuinen van Weldadigheid. 

Marius Preda
WINDMAKERS

Dans, drums en bands uit alle windstreken!

15:00 Grote Kerk: Muziekprijs-winnaar en slagwerker Dominique Vleeshouwers bundelt zijn krachten met danser Redouan in een prachtige performance.  

17:00 Marius Preda en Lidy Blijdorp vormen een bijzonder duo tussen de cimbalom en de cello, onder de middagzon in de Tuinen van Weldadigheid.

19:00 Het ensemble Nachtlicht zet met hun klassieke instrumenten een modern geluid neer in “Boven Water”.

22:15 Ensamble Grande: een niet-te-missen wereldband van opkomende superster Fuensanta Méndez. Haar stem, haar contrabas, haar composities..en dan die band, met muzikanten van over de hele wereld. Een perfecte afsluiter bij het buitenpodium van Coco Maria.