Skip to content Skip to footer

Niels Brandaan Cotterink – Jij bent alle liefde

Niels Brandaan Cotterink

Jij bent alle liefde (7+)

Sfeervol miniatuurtheater door vertelkunstenaar Niels Brandaan Cotterink. Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Meneer Zee en Gitte Vancoillie.

Niels Brandaan is verbeeldenaar, verhalenverteller en een echte Willy Wortel. Hij tovert met woorden. Woorden die zingen, allitereren en je raken in het hart. In de schuur van Coco Maria, naast het derde gesticht, vertelt en verbeeldt hij een verhaal dat hij van de twee stokoude eikenbomen naast de schuur heeft vernomen.

Een verhaal over Rinus Wortel die de kinderen van Veenhuizen in zijn werkschuur verraste met poffertjes, crackertjes en verhalen. Op een avond bij het licht van een oude olielamp, vertelde Rinus aan het broertje van het overleden vluchtelingenjongetje Fokkie een hartverwarmend verhaal.
Een verhaal over een planeet in het heelal, in een ander melkwegstelsel dan het onze. Al het eten op die planeet ligt aan één kant en daarom draait zij scheef. En op die planeet staat een gele wolkenkrabber waarin een kind woont. Op blauw vliegpapier schrijft zij brieven aan wie het lezen wil. Ze vouwt de brieven tot kraanvogels en werpt de papieren vogels tussen de tralies van haar venster door naar beneden.
Op een dag lijken de tralies verdwenen en slaat zij op de vlucht. In haar vlucht kruist zij op haar pad een ander kind dat met haar mee vlucht. Samen leren de kinderen overleven. In het hart van een oeroude moederboom krijgen zij een inzicht en ontdekken het gouden ei voor de toekomst.

Niels Brandaan Cotterink

Dag

Zaterdag 19 augustus

Tijd

11:15 - 12:00 uur

Locatie

Coco Maria Theaterschuur

Tickets

€15

Stapelkorting

Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten in één bestelling? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten ontvang je 15% korting.

Word vriend

Draag je Festival Veenhuizen een warm hart toe? Word vriend!