PRAKTISCHE INFORMATIE

GOED OM TE WETEN

Jouw bezoek aan de concerten
De deuren openen een kwartier voor aanvang van het concert.
Kom op tijd, want na aanvang van het concert kunnen we helaas geen mensen meer binnenlaten: dit is storend voor musici en publiek.

Infobalie
Tijdens het festival kan je met al je vragen terecht bij onze infobalie (Oude Gracht 2). We zijn telefonisch bereikbaar op +31 (0)6 87 89 63 55.

Openingstijden infobalie
vrijdag 19 augustus 17:15 tot 19:00
zaterdag 20 augustus 9:15 tot 21:00

Fotografie
Fotograferen of filmen tijdens de concerten is niet toegestaan. Zo kunnen de musici in volle concentratie en zonder afleiding musiceren en kan het publiek ongestoord genieten. Wil je niet in beeld? Kom dan even langs bij onze infobalie, dan zorgen wij dat je herkenbaar bent voor onze fotograaf.
Er is een professionele fotograaf van het festival aanwezig, dus nagenieten kan na afloop via onze social media.

Toegankelijkheid
Op de pagina over toegankelijkheid vind je een overzicht van de rolstoeltoegankelijkheid per locatie. Lees hier meer.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Festival Veenhuizen vindt natuurlijk plaats in het wild. Geen afgezet terrein, geen poorten of hekken, maar een in prachtig dorp met lange lanen en oude gebouwen waar de concerten plaatsvinden. Eenvoudig gezegd zijn er 2 kerngebieden: het noorden en het zuiden. Binnen die gebieden is alles op loopafstand. Wanneer je verplaatst van noord naar zuid of andersom, reken dan op 30 minuten lopen, 10 minuten fietsen of 5 minuten autorijden (exclusief parkeren).

In het noorden vind je de speellocaties Coco Maria en De Tuinen van Weldadigheid. In het zuiden De Koepelkerk en De Grote Kerk.

TICKETINFORMATIE

Wij raden je aan om tickets vooraf online te bestellen. Je kan per concert tickets kopen. Wel zo handig, zo creëer je je eigen festivalprogramma dat perfect past bij jouw smaak. Online bestellen kan tot 30 minuten voor aanvang (m.u.v. het concert van Oneiros Ensemble: de verkoop hiervan sluit 19 augustus om 10.00).
Er zijn ook vrij toegankelijke pop-up concerten op de zaterdag. Hier hoef je geen kaarten voor te kopen, maar kom wel op tijd, want er is beperkt plek. Let op: voor sommige vrij toegankelijke concerten dien je wel een plek te reserveren via onze site.
Wij berekenen €1 servicekosten per ticket. Tickets kunnen niet geretourneerd worden.

Stapelkorting
Bestel je kaarten voor 3 verschillende concerten in één bestelling? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten ontvang je 15% korting.

ETEN, DRINKEN EN MEER

Er zijn volop leuke plekken voor een hapje en drankje in Veenhuizen. In het noorden zit het sfeervolle hotel-restaurant Bitter & Zoet, waar het menu is samengesteld met ingrediënten uit de moestuin van de Tuinen van Weldadigheid en leveranciers uit Drenthe en het Noorderland. Heerlijke soepen, salades en sandwiches. Het dinermenu varieert per dag en is afhankelijk van wat de koks oogsten en vers inkopen. Terrashangen en koffie of thee drinken kan ook in het noorden, en naar hartelust bij Koffielust, of daal neer in de groene oase van Theetuin Zunneschien.
In het zuiden vind je het stoere Maallust, de beroemde brouwerij van Veenhuizen met heeeerlijk speciaalbier en stevige lunchopties. Bij de buren van Piepers & Paupers vind je ook een uitgebreide kaart voor grote en kleine honger. De friet daar is om te smullen en van lokale piepers. De kroketten ambachtelijk en het stoofvlees en de burgers om je vingers bij af te likken.

Ook leuk: combineer je festivalbezoek met een van de andere activiteiten in Veenhuizen. Bezoek bijvoorbeeld het Gevangenismuseum, of leer alles over de geschiedenis in een rondleiding door het gevangenisdorp. Klik op onderstaande knop voor meer info!

OVERNACHTEN

Wil je je bezoek aan het festival combineren met een overnachting? Wij verwijzen je graag door naar Veenhuizen Boeit. Op de website van Veenhuizen Boeit is een overzicht te vinden van overnachtingslocaties in Veenhuizen.