PRAKTISCHE INFORMATIE

GOED OM TE WETEN

Uw bezoek aan de concerten
De deuren openen een kwartier voor aanvang van het concert. Na de kaartcontrole, krijgt u van een van onze medewerkers een plaats toegewezen.
Kom op tijd, want na aanvang van het concert kunnen we helaas geen mensen meer binnenlaten: dit is storend voor musici en publiek.

Infobalie
Tijdens het Festival kan je met al je vragen terecht bij onze infobalie (Oude Gracht 2).
Openingstijden infobalie:
Vrijdag 14.00-17.00
Zaterdag 9.30-23.00 (kaartverkoop tot 19.00)

Koop je kaarten zoveel mogelijk online.

Fotografie
Fotograferen of filmen tijdens de concerten is niet toegestaan. Zo kunnen de musici in volle concentratie en zonder afleiding musiceren en kan het publiek ongestoord genieten.
Er is een professionele fotograaf van het festival aanwezig.

 

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Festival Veenhuizen vindt natuurlijk plaats in het wild. Geen afgezet terrein, geen poorten of hekken, maar een in prachtig dorp met lange lanen en oude gebouwen waar de concerten plaatsvinden. Eenvoudig gezegd zijn er 2 kerngebieden: het noorden en het zuiden. Binnen die gebieden is alles op loopafstand. Wanneer u verplaatst van noord naar zuid of andersom, reken dan op 30 minuten lopen, 10 minuten fietsen of 5 minuten autorijden (exclusief parkeren).

In het noorden vindt u de speellocaties Coco Maria en De Tuinen van Weldadigheid. In het zuiden De Koepelkerk en De Grote Kerk.

TICKETINFORMATIE

Wij raden u aan om kaarten vooraf online te bestellen.

Per concert kunnen er tickets worden gekocht. Wel zo handig. Dan kunt u een keuze maken welk programma u wilt bezoeken. Er zijn ook gratis kleine pop-up concerten op zaterdag 21 augustus. Hier hoeft u geen kaarten voor te kopen, maar kom wel op tijd, want er is beperkt plek.

Koopt u kaarten voor 3 verschillende concerten in één bestelling? Dan ontvangt u 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten ontvangt u 15% korting.

ETEN & DRINKEN

In het noorden zit het sfeervolle hotel-restaurant Bitter & Zoet, waar het menu is samengesteld met ingrediënten uit de moestuin van de Tuinen van Weldadigheid en leveranciers uit Drenthe en het Noorderland. Heerlijke soepen, salades en sandwiches. Het dinermenu varieert per dag en is afhankelijk van wat de koks oogsten en vers inkopen. Terrashangen en koffie of thee drinken kan ook in het noorden, en naar hartelust bij Koffielust, of daal neer in de groene oase van Theetuin Zunneschien.

In het zuiden vindt u het stoere Maallust, de beroemde brouwerij van Veenhuizen met heeeerlijk speciaalbier en stevige lunchopties. Bij de buren van Piepers & Paupers vindt u ook een uitgebreide kaart voor grote en kleine honger. De friet daar is om te smullen en van lokale piepers. De kroketten ambachtelijk en het stoofvlees en de burgers om je vingers bij af te likken.

Bekijk ook de festivalmenu’s van de horeca.

OVERNACHTEN

Wilt u uw bezoek aan het festival combineren met een overnachting? Wij verwijzen u graag door naar Veenhuizen Boeit. Op de website van Veenhuizen Boeit is een overzicht te vinden van overnachtingslocaties in Veenhuizen.