Skip to content Skip to footer
Kamerorkest Somer

Orkest van the next generation

Somer is een jong, dynamisch en avontuurlijk orkest bestaande uit young professionals en staat onder leiding van dirigent Rolf Verbeek, winnaar van de dirigentenbeurs 2022 van het Kersjesfonds. De avontuurlijke programma’s van Somer kenmerken dit orkest van the next generation. Tijdens Festival Veenhuizen spelen ze de treurmars Totenfeier van Mahler en Toteninsel (Dodeneiland) van Rachmaninov: twee bijzondere stukken over de dood.

De Boheemse componist Gustav Mahler, met Joods bloed, was gefascineerd door werk van de Poolse schrijver Mickiewicz. Het resulteerde in het symfonisch gedicht Totenfeier dat later de basis van zijn beroemde 2e symfonie zou vormen. 

De Russische componist Rachmaninov werd gegrepen door het schitterende schilderij ‘het Dodeneiland’ van de Oostenrijkse Arnold Böcklin. Hij maakte er zeer beeldende muziek bij waarin je in de openingscadans het roeien van de schipper richting het eiland kunt ‘voelen’. Uiteraard vinden we, zoals in veel van Rachmaninovs werken, een quote van het beroemde Dies Irae, een middeleeuwse toonzetting van de ‘dag des oordeels’.

Dag

Zaterdag 19 augustus

Tijd

14:30 - 15:15 uur

Locatie

Grote Kerk

Tickets

€15

Stapelkorting

Koop je kaarten voor 3 verschillende concerten in één bestelling? Dan ontvang je 10% korting op de ticketprijzen. Bij 4 verschillende concerten ontvang je 15% korting.

Word vriend

Draag je Festival Veenhuizen een warm hart toe? Word vriend!